
Fruti përbëhet nga një tul i lëngeshem dhe mishtor, në të cilën gjenden shumë fara, ai është i mbuluar me një cipë ( lekure) me gjemba te vegjel delikat , dhe ai pritet persegjati siç tregohet në foto.
Fiku i indise i qeruar

Keto mukilaxhine (xhelatine ) prodhojne të njejtat efekte si tek substancat e përfshira në tulin e kumbullave te dehidratuara ( thara), domethene ato ndihmojne ne arritjen e shtimit te volumit te ushqimit te ngrene duke shkaktuar ngopje ,duke favorizuar intestinin ne procesin e tretjes dhe duke e bere rrugen e ushqimit me te favorshme .
Farat me formë të parregullt discoidale, dhe madhësine e një thjerrëze, 2-3 mm, zevendesojne rreth 30-40% te pjeses se mbetur te frutit.

Fruta duhet të hahet thjesht duke e pertypur ose shkrire ne goje por pa i thyer farat pasi ato jane shume te forta

fiku i indise hahet i fresket qe kur keputet ,por sidomos ai eshte i mire kur ai eshte i thate ,pasi ai eshte nje kure kopmplete kunder kapsllekut si dhe nje ilac natyror i cili perdoret mbas ngrenies se vakteve 2-3 fruta. ju nuk do te pendoheni