Fasulja eshte një bime me prejardhje nga Brazili dhe Argjentina , e cila u soll në Evropë nga Kristofor Kolombi . Në përgjithësi hahet fara ose kokrra e saje , por mund te konsumohet dhe e tera si ne rastin e bishtajes .
Fasulet kanë një përmbajtje të moderuar te proteinave ( 8-10 %), ajo eshte e pasur me shume fibra minerale si ( kalcium , kalium , fosfor , hekur , magnez , zink , bakër ) si dhe vitamina B . Fasulet po të konsumohen rregullisht ndihmojë për të mbajtur peshën nen kontroll si dhe gjithashtu ndihmojne për të neutralizuar ' hipertensionin .
Fasulet kanë një përmbajtje të moderuar te proteinave ( 8-10 %), ajo eshte e pasur me shume fibra minerale si ( kalcium , kalium , fosfor , hekur , magnez , zink , bakër ) si dhe vitamina B . Fasulet po të konsumohen rregullisht ndihmojë për të mbajtur peshën nen kontroll si dhe gjithashtu ndihmojne për të neutralizuar ' hipertensionin .
Sipas studimeve të fundit amerikane thuhet se , ata të cilët konsumojne rregullisht këte bime kanë një dispozitë më të lartë të fibrave te , kaliumit , magnezit, hekurit dhe bakrit në krahasim me ata që nuk i hane ato. Gjithashtu , konsumatorët e fasuleve kanë mesatarisht një peshë më të ulët ,e presion më të ulët. Rreziku i obezitetit reduktohet deri ne 20 % per ata qe e konsumojne. Fasulet janë një burim i mirë i proteinave dhe fibrave si dhe kane nje permbajtje të ulët të yndyrës dhe kolesterolit . Ato gjithashtu kanë një indeks të ulët glycemic , niveli i sheqerit në gjak është më i ulët se sa kur ju hani ushqime të tjera të tilla si bukë dhe makarona .