Ata që vuajnë nga tensioni i lartë duhet të bejne kujdes se çfarë ushqimi konsumojne. Për këtë qellim eshte e rendesishme , shmangja e yndyrnave dhe kriprave . Këto receta mund të jenë të dobishme e thelbesore për tu ushqyer ne menyre te shendeteshme e për të mbajtur presionin nen kontroll .
Te hash ne menyre te shëndetshëshme ,e të balancuar dhe duke shmangur listën e ndaluar te ushqimeve për njerëzit që vuajnë nga hipertensioni , ndonjëherë duket teper e komplikuar . Por me përdorimin në sasi të mjaftueshme te perimeve dhe frutave në dispozicion , çdo gjë duket te jete shumë më e thjeshtë . Këtu ne ju ofrojmë një recetë interesante për tensionin e lartë që kombinon shumë perime me një perzierje te shijshme te frutave si ëmbëlsirë .
patate Ortolana
përbërësit: karciofi
Një kilogram patate
Gjysmë kg karciofi
Një filxhan bizele
një qepë
Një spec te kuq
Dy thelpinj hudhër
Vaj ulliri
piper dhe ereza sipas deshires
Përgatitja :
Filloni prerjen e perimeve . Pritini patatet , eleminoni pjeset e forta te karciofit duke mbajtur vetem zemren , pritni qepët, hudhrat dhe specin e kuq. Filloni ti kaverdisni ne nje tigan me pak vaj ulliri . Mbas pak shtoni dhe patatet.
Pasi i leme per pak kohe patatet shtojme dhe bizelet, së bashku me një lugë çaji piper dhe ereza sipas deshires . Ju mund të përfundoni gatimin duke i zjere me avudh ose duke shtuar ujë si dhe kripe sipas shijes . Ajo është .
Ju mund të shoqëroni ushqimin e pergatitur me nje pergatitje frutash te shtryllura ne frulator me dardha dhe portokalle
Te hash ne menyre te shëndetshëshme ,e të balancuar dhe duke shmangur listën e ndaluar te ushqimeve për njerëzit që vuajnë nga hipertensioni , ndonjëherë duket teper e komplikuar . Por me përdorimin në sasi të mjaftueshme te perimeve dhe frutave në dispozicion , çdo gjë duket te jete shumë më e thjeshtë . Këtu ne ju ofrojmë një recetë interesante për tensionin e lartë që kombinon shumë perime me një perzierje te shijshme te frutave si ëmbëlsirë .
patate Ortolana
përbërësit: karciofi
Një kilogram patate
Gjysmë kg karciofi
Një filxhan bizele
një qepë
Një spec te kuq
Dy thelpinj hudhër
Vaj ulliri
piper dhe ereza sipas deshires
Përgatitja :
Filloni prerjen e perimeve . Pritini patatet , eleminoni pjeset e forta te karciofit duke mbajtur vetem zemren , pritni qepët, hudhrat dhe specin e kuq. Filloni ti kaverdisni ne nje tigan me pak vaj ulliri . Mbas pak shtoni dhe patatet.
Pasi i leme per pak kohe patatet shtojme dhe bizelet, së bashku me një lugë çaji piper dhe ereza sipas deshires . Ju mund të përfundoni gatimin duke i zjere me avudh ose duke shtuar ujë si dhe kripe sipas shijes . Ajo është .
Ju mund të shoqëroni ushqimin e pergatitur me nje pergatitje frutash te shtryllura ne frulator me dardha dhe portokalle