Bölletünne Zvicera
Perberesit per 4 persona
Koha e pergatitjes 50 minuta🕠.
• 1 pete sfolia e gateshme ose e pergatitur si pete byreku.
• 500 grame qepe. • 100 grame panceta derri.
• 2 veze
• 200 ml pana e fresket.
• gjalpe.
• kripe. • piper.
Pergatitja
Pijeni ne kubike panceten,,Qeroni qepen dhe grijeni holle ate .Ne nje tigan ngrohni 25 grame gjalpe , bashkoni panceten dhe skuqeni deri sa te marre ngjyre.Shtoni qepen dhe lereni te skuqen deri sa te behen transparente dhe te buta . Ne nje ene tjeter rrihni vezet me pak kripe dhe piper,si dhe panen. Merrni nje ene ne forme tepsie rreth 26 centimetra diameter ose ndryshe 4 ene te vogla me diameter 8 cm lyjeni ate me gjalpe qe te mos ngjise shtoni peten duke mbuluar dhe bordet anesore .Hidhni dhe shperndani perberjen e pancetes dhe qepes,me pas siper hidhni perzierjen e vezeve dhe panes.Pjekja behet ne furre te nxehte me temperature 220 grade Celcius per 35 minuta .deri sa perberesit e vezeve dhe panes te thahen. Ju befte mire.
Perberesit per 4 persona
Koha e pergatitjes 50 minuta🕠.
• 1 pete sfolia e gateshme ose e pergatitur si pete byreku.
• 500 grame qepe. • 100 grame panceta derri.
• 2 veze
• 200 ml pana e fresket.
• gjalpe.
• kripe. • piper.
Pergatitja
Pijeni ne kubike panceten,,Qeroni qepen dhe grijeni holle ate .Ne nje tigan ngrohni 25 grame gjalpe , bashkoni panceten dhe skuqeni deri sa te marre ngjyre.Shtoni qepen dhe lereni te skuqen deri sa te behen transparente dhe te buta . Ne nje ene tjeter rrihni vezet me pak kripe dhe piper,si dhe panen. Merrni nje ene ne forme tepsie rreth 26 centimetra diameter ose ndryshe 4 ene te vogla me diameter 8 cm lyjeni ate me gjalpe qe te mos ngjise shtoni peten duke mbuluar dhe bordet anesore .Hidhni dhe shperndani perberjen e pancetes dhe qepes,me pas siper hidhni perzierjen e vezeve dhe panes.Pjekja behet ne furre te nxehte me temperature 220 grade Celcius per 35 minuta .deri sa perberesit e vezeve dhe panes te thahen. Ju befte mire.