Crocchette holandeze
Perberesit per 4 persona.
koha e pergatitjes 1 ore e 10 minuta
• 400 grame mish i pjekur vici
• 2 patate te vogla.
• 50 grame djathe kackavall i grire.
• 2 veze
• 1 tufe majdanoz te grire.
• buke e grire.
• vaj per te skuqur
• kripe.
• piper.
Pergatitja
Vendosni patatet e lara ne nje tenxhere me uje te bollshem te ftohte ,hidhni ne te kripe dhe Lerini te ziejne per 40 minuta deri sa te zbuten .Me pas qerohen dhe shtypen ne forme pureje .Nga ana tjeter prini mishin ne copa te vogla ose grijeni perzijeni me patatet ,shtoni djathin,nje veze , kripe dhe piper; aromatizojeni me majdanoz.perzieni me duar brumin dhe Po me to formoni crocchete( qofte) si ne figure cilindrike te gjata afersisht 8 cm .Perpara se ti skuqni lyeni ato me vezen e mbetur e cila me pare rrihet ne nje ene te vogel ,dhe me pas rrotulloni ato ne nje pjate ku kemi vendosur buken e grire.Keshtu pra skuqen deri sa te marrin ngjyre te arte .sherbehen sipas deshires me majoneze ose senape.
Perberesit per 4 persona.
koha e pergatitjes 1 ore e 10 minuta
• 400 grame mish i pjekur vici
• 2 patate te vogla.
• 50 grame djathe kackavall i grire.
• 2 veze
• 1 tufe majdanoz te grire.
• buke e grire.
• vaj per te skuqur
• kripe.
• piper.
Pergatitja
Vendosni patatet e lara ne nje tenxhere me uje te bollshem te ftohte ,hidhni ne te kripe dhe Lerini te ziejne per 40 minuta deri sa te zbuten .Me pas qerohen dhe shtypen ne forme pureje .Nga ana tjeter prini mishin ne copa te vogla ose grijeni perzijeni me patatet ,shtoni djathin,nje veze , kripe dhe piper; aromatizojeni me majdanoz.perzieni me duar brumin dhe Po me to formoni crocchete( qofte) si ne figure cilindrike te gjata afersisht 8 cm .Perpara se ti skuqni lyeni ato me vezen e mbetur e cila me pare rrihet ne nje ene te vogel ,dhe me pas rrotulloni ato ne nje pjate ku kemi vendosur buken e grire.Keshtu pra skuqen deri sa te marrin ngjyre te arte .sherbehen sipas deshires me majoneze ose senape.