Sallata greke
Perberesit per 4 persona.
koha e pergatitjes 20 minuta
• 3 domate.
• 1 kastravec.
• 1 qepe te kuqe.
• 200 grame djathe te bardhe.
• 1 gjethe sallate latuga.
• 50 grame ullinj te zinj.
• rigon.
• 4 luge vaj ulliri extra te virgjer.
• 2 luge uthull te bardhe ose te kuqe.
• kripe.
• piper.
Pergatitja.
Lani domatet dhe prijini ne thela te gjata .Pastroni kastravecin dhe prijeni ne feta.Qeroni qepen dhe prijeni ne forme gjatesore ne fije te holla.Merrni gjethen e sallates lajeni dhe coptijeni ate ne copa te vogla me duar.Merrni djathin e bardhe dhe prijeni ne forme kubikesh te vegjel. Bashkoni te gjitha Perimet ne nje ene ku i shtohet vaj ulliri, uthull,kripe, dhe piper shtoni djathin e bardhe te prere ne kubike , ullinjte ,dhe ne fund rigonin .
Perzijeni dhe Ju befte mire.
Perberesit per 4 persona.
koha e pergatitjes 20 minuta
• 3 domate.
• 1 kastravec.
• 1 qepe te kuqe.
• 200 grame djathe te bardhe.
• 1 gjethe sallate latuga.
• 50 grame ullinj te zinj.
• rigon.
• 4 luge vaj ulliri extra te virgjer.
• 2 luge uthull te bardhe ose te kuqe.
• kripe.
• piper.
Pergatitja.
Lani domatet dhe prijini ne thela te gjata .Pastroni kastravecin dhe prijeni ne feta.Qeroni qepen dhe prijeni ne forme gjatesore ne fije te holla.Merrni gjethen e sallates lajeni dhe coptijeni ate ne copa te vogla me duar.Merrni djathin e bardhe dhe prijeni ne forme kubikesh te vegjel. Bashkoni te gjitha Perimet ne nje ene ku i shtohet vaj ulliri, uthull,kripe, dhe piper shtoni djathin e bardhe te prere ne kubike , ullinjte ,dhe ne fund rigonin .
Perzijeni dhe Ju befte mire.