Hurdha ka ne permmajtje squfur i cili sulmon qelizat e kancerit
Shoqata Amerikane e Kancerit thotë se vetia dhe permbajtja e caktuar e hudhrës, i tille si squfuri mund te ndihmojne per të luftuar kancerin. squfuri sulmon qelizat e kancerit, duke i mposhtur dhe duke i lene qe te vdesin ne menyre natyrale. Përveç kësaj, shkencëtarët besojnë se komponentet e hudhrës ndihmojne për të bllokuar agjentin " Helicobacterial pylori " (kancerit të stomakut).
Shoqata Amerikane e Kancerit thotë se shkencëtarët do te vazhdojnë të studiojne ndikimin e hudhrës në luftën kundër kancerit. Ata konstatuan se hudhra forcon sistemin imunitar, lufton bakteret, infeksionet funxhikale,(mykut) dhe heq dhimbjet në stomak si dhe ben mire per abdominalet e barkut.
Hudhra ul rrezikun e zhvillimit të kancerit të zorrës së trashë dhe e redukton kete mundesi ne 10-50 për qind.
Shkencëtarët në Institutin Nanjing ne Kinë kane kryer një studim për të shqyrtuar efektet anti-kancer tek njerëzit që kishin konsumuar Allium (hudher ) ne familjet e perimeve vegjetale që kane ne përmbajtje bazë squfuri, të tilla si hudhra e , qepa, te pakten më shumë se një herë një javë. Ata gjetën se hudhra ul rrezikun e kancerit esophageal ( te ezofagut) pothuajse 70 për qind dhe ate të stomakut 60 për qind.
Si mund ta konsumojme ate
Organizata Botërore e Shëndetësisë rekomandon që të rriturit të konsumojnë një sasi të caktuar të hurdhes për të shfrytëzuar te mirat dhe vetite e saj anticancer ( kundra kancerit).
Rrekomandohet që sasi të ndryshme në varësi të kompleksit. Të rriturit duhet të konsumojnë rreth nje thelpi hudher ,ose 0,4-1,2 g pluhur të hudhrës se thate ,ose 2-5 mg te vajit te hudhrës, ose 300-1000 mg në ditë te ekstraktit te hudhrës.
hudhra mund të jenë e dëmshme nese konsumohet shume. Konsumi i tepërt shkakton dhimbje stomaku, dhimbje barku, diarre dhe vjellje.
Shoqata Amerikane e Kancerit thotë se vetia dhe permbajtja e caktuar e hudhrës, i tille si squfuri mund te ndihmojne per të luftuar kancerin. squfuri sulmon qelizat e kancerit, duke i mposhtur dhe duke i lene qe te vdesin ne menyre natyrale. Përveç kësaj, shkencëtarët besojnë se komponentet e hudhrës ndihmojne për të bllokuar agjentin " Helicobacterial pylori " (kancerit të stomakut).
Shoqata Amerikane e Kancerit thotë se shkencëtarët do te vazhdojnë të studiojne ndikimin e hudhrës në luftën kundër kancerit. Ata konstatuan se hudhra forcon sistemin imunitar, lufton bakteret, infeksionet funxhikale,(mykut) dhe heq dhimbjet në stomak si dhe ben mire per abdominalet e barkut.
Hudhra ul rrezikun e zhvillimit të kancerit të zorrës së trashë dhe e redukton kete mundesi ne 10-50 për qind.
Shkencëtarët në Institutin Nanjing ne Kinë kane kryer një studim për të shqyrtuar efektet anti-kancer tek njerëzit që kishin konsumuar Allium (hudher ) ne familjet e perimeve vegjetale që kane ne përmbajtje bazë squfuri, të tilla si hudhra e , qepa, te pakten më shumë se një herë një javë. Ata gjetën se hudhra ul rrezikun e kancerit esophageal ( te ezofagut) pothuajse 70 për qind dhe ate të stomakut 60 për qind.
Si mund ta konsumojme ate
Organizata Botërore e Shëndetësisë rekomandon që të rriturit të konsumojnë një sasi të caktuar të hurdhes për të shfrytëzuar te mirat dhe vetite e saj anticancer ( kundra kancerit).
Rrekomandohet që sasi të ndryshme në varësi të kompleksit. Të rriturit duhet të konsumojnë rreth nje thelpi hudher ,ose 0,4-1,2 g pluhur të hudhrës se thate ,ose 2-5 mg te vajit te hudhrës, ose 300-1000 mg në ditë te ekstraktit te hudhrës.
hudhra mund të jenë e dëmshme nese konsumohet shume. Konsumi i tepërt shkakton dhimbje stomaku, dhimbje barku, diarre dhe vjellje.