Tashme jane te shumta dokumentet shkencore që diskutojnë mbi veprimin e curcumas ( sharfani i indise) në trajtimin e kancerit.
Kjo rrenje per nga ngjyra e bukur ne të verdhë, e cila është baza e përgatitjes së Curry, ushqim qe është shumë i rëndësishëm në kulturën indiane, përmban substanca të quajtura Curcuminoids, të cilat kanë një veprim të caktuar të frenimit e rritjes se tumoreve
Kjo rrenje per nga ngjyra e bukur ne të verdhë, e cila është baza e përgatitjes së Curry, ushqim qe është shumë i rëndësishëm në kulturën indiane, përmban substanca të quajtura Curcuminoids, të cilat kanë një veprim të caktuar të frenimit e rritjes se tumoreve
, ne rastin e tumoreve të zorrëve, pankreatike dhe trurit. Supozohet, megjithatë, se aksioni i kontrollit mund të zhvillohet në shumë sëmundje të tjera degjenerative.
Vertete këto veti jane të mjaftueshme për ta bërë sharfanin e Indisë (i cili përdoret intensivisht si ushqim në shumë kultura lindore, të tilla si ajo Indiane ) subjektin e nje studimi të kujdesshëm, por efektet e tij nuk ndalen këtu. Përveç një anti-inflamatori, anti-alergjiku ai stimulon dhe tretjen, gje që e bën atë një mbështetes të përsosur për trajtimin e kushteve që lidhen me intolerancen ushqimore.
Një nga veprimet e tije te fuqishme qe u evidentua eshte parandalimi i sëmundjeve të tilla si Alzheimer dhe sëmundjes se Parkinsonit
Përveç kësaj, do te konsiderohej si një ilaç i sigurt me kosto të ulët, sepse përdorimi i ketij ushqimi si nje erëz është pjesë e praktikës së përditshme të shumë kulturave, të tilla si ajo Indiane, ku pikërisht incidenca e sëmundjes Alzheimer është ndër më të ulëtat në botë.
Pra konsumimi i tij nuk ben gje tjeter veçse sjell perfitime per shendetin tone ,dhe e ben ate te hyje ne listen e bimeve medicinale te cilat luftojne semundje te rendesishme .
Vertete këto veti jane të mjaftueshme për ta bërë sharfanin e Indisë (i cili përdoret intensivisht si ushqim në shumë kultura lindore, të tilla si ajo Indiane ) subjektin e nje studimi të kujdesshëm, por efektet e tij nuk ndalen këtu. Përveç një anti-inflamatori, anti-alergjiku ai stimulon dhe tretjen, gje që e bën atë një mbështetes të përsosur për trajtimin e kushteve që lidhen me intolerancen ushqimore.
Një nga veprimet e tije te fuqishme qe u evidentua eshte parandalimi i sëmundjeve të tilla si Alzheimer dhe sëmundjes se Parkinsonit
Përveç kësaj, do te konsiderohej si një ilaç i sigurt me kosto të ulët, sepse përdorimi i ketij ushqimi si nje erëz është pjesë e praktikës së përditshme të shumë kulturave, të tilla si ajo Indiane, ku pikërisht incidenca e sëmundjes Alzheimer është ndër më të ulëtat në botë.
Pra konsumimi i tij nuk ben gje tjeter veçse sjell perfitime per shendetin tone ,dhe e ben ate te hyje ne listen e bimeve medicinale te cilat luftojne semundje te rendesishme .