Nga mjalti i papërpunuar mund të lind një shpresë e re për të luftuar bakteret super-rezistente
Ato baktere që nuk janë më të shkatërrueshme nga antibiotikët e përgjithshem.
Tani fokusi i shkencës kthehet nga mjalta e papërpunuar si dhe rreth 13 llojeve te mikroorganizmave, dhe disa baktereve vërtetë të mira që ajo përmban. Ndoshta ky lloj i mikrobeve të mund të përdoret si një alternativë për antibiotikët në luftë kundër baktereve super rezistente.
Hulumtimi në fjalë është kryer në Suedi, nga ekspertët e Universitetit te Lundit. Studiuesit i referohen në veçanti baktereve super-rezistente të MRSA dhe Staphylococcus -rezistente ndaj methicillines
Mikroorganizmat qe permban mjalti mbeten aktive dhe luajne nje rol dezinfektues.
Të njëjtat baktere të mira, megjithatë, nuk jane te pranishme në mjaltin e perpunuar qe shitet në supermarkete, pasi ky produkt i është nënshtruar proceseve industriale të afta që të shkatërrojne këto karakteristika.
Mjalti i papërpunuar mund të ndihmojë në zgjidhjen e problemit të baktereve super-rezistente si në vendet e industrializuara dhe në vendet në zhvillim ku ky ushqim është lehtësisht në dispozicion
Aplikimi i mjaltit në lëkurë, si një dezinfektues perdoret prej shekujsh , por megjithate shkenca akoma nuk ka testuar ende efektivitetin e mjaltit të papërpunuar mbi plagët e njeriut.
Sipas ekspertëve, mjalti i papërpunuar, eshte një ushqim i gjallë, nëse përdoret si dezinfektues, mund të jetë efektiv kundër një spektri të gjerë bakteresh.
Ato baktere që nuk janë më të shkatërrueshme nga antibiotikët e përgjithshem.
Tani fokusi i shkencës kthehet nga mjalta e papërpunuar si dhe rreth 13 llojeve te mikroorganizmave, dhe disa baktereve vërtetë të mira që ajo përmban. Ndoshta ky lloj i mikrobeve të mund të përdoret si një alternativë për antibiotikët në luftë kundër baktereve super rezistente.
Hulumtimi në fjalë është kryer në Suedi, nga ekspertët e Universitetit te Lundit. Studiuesit i referohen në veçanti baktereve super-rezistente të MRSA dhe Staphylococcus -rezistente ndaj methicillines
Mikroorganizmat qe permban mjalti mbeten aktive dhe luajne nje rol dezinfektues.
Të njëjtat baktere të mira, megjithatë, nuk jane te pranishme në mjaltin e perpunuar qe shitet në supermarkete, pasi ky produkt i është nënshtruar proceseve industriale të afta që të shkatërrojne këto karakteristika.
Mjalti i papërpunuar mund të ndihmojë në zgjidhjen e problemit të baktereve super-rezistente si në vendet e industrializuara dhe në vendet në zhvillim ku ky ushqim është lehtësisht në dispozicion
Aplikimi i mjaltit në lëkurë, si një dezinfektues perdoret prej shekujsh , por megjithate shkenca akoma nuk ka testuar ende efektivitetin e mjaltit të papërpunuar mbi plagët e njeriut.
Sipas ekspertëve, mjalti i papërpunuar, eshte një ushqim i gjallë, nëse përdoret si dezinfektues, mund të jetë efektiv kundër një spektri të gjerë bakteresh.