Si të përgatisni një leng te shtryllur të fuqishëm alkalin, anti-tumorial dhe antioksidues

Ushqimet alkaline janë ato që na ndihmojnë të mbajmë nën kontroll acidet, ndër promotorët kryesorë të zhvillimit të qelizave të kancerit.


Më poshtë po ju sugjerojmë recetën e  një lengu te shtryllur me veti te shkëlqyera alkaline, antioksiduese dhe anti-inflamatore.

Përbërësit:


Loading...
 1 copë xhenxhefil,
 1 grusht spinaq,
 1 grusht majdanoz të freskët,
 2 gjethe  selino, 
 lëngun e 1 limoni, 
1/2 kastravec
 dhe 1 lugë çaji shafran  Indie.

Përzierni  grini dhe shtryllini të gjithë përbërësit së bashku, derisa të perftohet një përzierje homogjene. Shtoni lëngun e limonit mbasi ti shtryllni  .

Pini masen e pergatitur me  stomak bosh, dy herë në javë.

Kastraveci është një diuretik i madh natyror që ofron përfitime të mëdha për shëndetin e lëkurës dhe është një perime e shkëlqyeshme alkalizuese.


});

Spinaqi nxit rigjenerimin e qelizave dhe nxit qarkullimin e mirë të gjakut.

Selinoja  përmban arginin
ë, një substancë me vetitë diuretike dhe antioksidante, e cila lufton qelizat e kancerit dhe parandalon përhapjen e tyre.

Xhenxhefili ka shumë veti terapeutike, është një nga përbërësit më të rëndësishëm të mjekësisë Ayurvedike dhe ka veti anti-tumoriale dhe anti-inflamatore.

Limoni është një nga frutat më alkaline në botë, pavarësisht se është një ushqim acid.

Shafrani i Indisë është një nga erëzat me më shumë veti medicinale. Ai forcon sistemin tonë imunitar dhe ka veti anti-tumoriale.

loading...