Shumë njerëz në mbarë botën e përdorin atë për të pergatitur të gjitha llojet e gatimeve dhe sallatave, por - duhet ta dini se mënyra më e mirë për të konsumuar hudhren është ta hani atë të papërpunuar.
Kështu, konsumi i rregullt i hudhrave ul ndjeshëm nivelet e presionit të gjakut, duke parandaluar sëmundjet kardiovaskulare dhe zemrën.
Gjithashtu shërben për të përmirësuar funksionin e fshikëzës dhe do të ju ndihmojë gjithashtu në përmirësimin e funksionimit të mëlçisë.
Ngrënia e hudhrave të papërpunuara me stomak bosh mund t'ju japë gjithashtu shumë probleme të stomakut, duke përfshirë diarre.
loading...
Një
studim i kohëve të fundit konfirmoi se hudhra mund të ndihmojë
gjithashtu me disa probleme nervore, por vetëm nëse konsumohet me stomak
bosh.Me lehtësi mund të themi se hudhra është një nga agjentët më të efektshëm dhe më të fuqishëm natyrorë të përdorur në mjekësinë alternative popullore.
Hudhra ka aftësinë për të pastruar trupin nga parazitët e dëmshëm, krimbat, parandalon diabetin, depresionin, tifon dhe madje edhe kancerin.
Madje sot ne bote shumë ekspertë mjekësorë konfirmojne këto pohime.
Disa njerëz janë alergjikë ndaj hudhrave dhe nuk duhet ta hanë atë të papërpunuar. Ata mund të përjetojnë simptoma të tilla si temperatura e lartë e trupit ose dhimbje koke. Nëse përjetoni këto lloje simptomash pas ngrënies së hudhrave të papërpunuara, ju duhet të ndaloni konsumimin menjëherë.
Hudhra mund të përdoret gjithashtu për të trajtuar edhe problemet e frymëmarrjes. Hudhra është shumë e dobishme për këtë rast
Por dhe per shume semundje te tjera si
tuberkulozi, astma, pneumonia, gëlbaza, bronkiti, katarri kronik bronkial, kongjestioni pulmonar dhe kolla.
Si ta përdorim atë:
Siç kemi thënë, mënyra më e mirë për të konsumuar hudhren është kur ajo nuk përpunohet. Për shkak se përbërësi aktiv, allicina, shfuqizohet nga gatimi dhe nga nxehtësia.
Pra, ja se cfare duhet të bëni
Në qoftë se doni të merrni rezultatet më të mira, ju duhet ta qeroni hudhren dhe ta vendosni ate ne nje vend ne qendie qetesie 15 minuta para se të hahet, në fakt kjo do të shkaktojë një reaksion kimik, e cila do ta bëjë alicinen më te bio disponueshme . Dhe tani ashtu sic eshte ajo duhet të konsumohet me stomak bosh, sepse kur stomaku është plot me ushqim, mund të jetë e vështirë të përpunohen dhe të absorbohen të gjitha lëndët ushqyese.
Gjithashtu nje menyre tjeter e mire eshtë dhe përzjerja e hudhres të papërpunuar me një luge mjaltë . Ja se çfarë ju duhet të bëni - merrni vetëm 2-3 thelpinj me hudhër dhe pritini ato në copa të vogla. me pas , është e nevojshme që të shtoni 1 lugë gjelle mjalte duke e përzier mirë.
Konsumi i perditshem ko do tju beje me energjik
Gripi dhe hudhra?
Shënim: Sigurohuni që të perdorni doreza (nëse keni lëkurë të ndjeshme) kur te pergatisni këtë kure popullore. Dhe mos fshini sytë, sepse disa prej këtyre vajrave natyrore mund të shkaktojnë skuqje ose djegie. Kjo recetë është shumë e thjeshtë dhe e lehtë për t'u bërë. Vetëm ndiqni udhëzimet e thjeshta.
Ja se çfarë duhet të bëni:përbërësit:
- ½ qepë e verdhë (copëtuar ne copa te medha)- 5 thelpinj hudhër (copëtuar ne copa te medha)- 2 speca të kuq djeges (copëtuar ne copa te medha)- 1 lugë gjelle xhenxhefil (copëtuar ne copa te medha )- lëngu i nje limoni- uthull molle
Indikacionet:
Ja se çfarë duhet të bëni - në një kavanoz xhami prej 500ml vendosni qepën e copëtuar . Pastaj shtoni hudhren me pas , duhet të shtoni specat e kuq djeges .
Ne nje ene tjeter, vendosni xhenxhefilin e copëtuar, shtrydhni lëngun e limonit , hiqni farat dhe derdhni lëngun e limonit në perzierjen e kavanozit te xhamit . Dhe së fundi, është e nevojshme që të mbushni kavanozin me uthullen e molles, duke lënë rreth 1 cm hapësirë në krye pa e mbushur ate plotesisht .
Është e nevojshme që të konsumohet kjo përzierje çdo ditë. Ju do të vini re se vetëm pas një jave do të ndjeheni më energjik dhe i freskët.