Frutat e kajsisë përdoren të
freskkta ose të thata, si dhe të
përpunuara në trajtë
kompostoje, reçeli dhe lëngu
të këndshëm.
Fruta e freskët ka vlerë të mira ushqimore. Ajo
përmban rreth 14% sheqerna, acide organike,
albumina, pektinë, kripëra minerale, si: kalium,
fosfor, kalcium, vitamina të ndryshme si provitamina
A, Vitaminë B1, B2, PP, C etj. Në frutat e thata sasia
e sheqerit arrin deri në 60%. Thelpinjtë janë të pasur
me albumina deri 28% dhe me vajra deri 55%.
Frutat e kajsisë janë të shijshme, atomatike dhe
pe;qehen nga të gjithë. Ato luajnë një rol të
rëndësishëm në pastrimin e gjakut. Përdoren me efekt
edhe në rastet e zënies së zërit. Kajsitë janë ushqim i
çmueshëm për ata që vuajnë nga
sëmundjet e mëlçisë.
Bërthamat e kajsisë përdoren kundër dhimbjes së
kokës. Për këtë qëllim ato piqen dhe hahen me mjaltë
për t’u tretur më lehtë.
freskkta ose të thata, si dhe të
përpunuara në trajtë
kompostoje, reçeli dhe lëngu
të këndshëm.
Fruta e freskët ka vlerë të mira ushqimore. Ajo
përmban rreth 14% sheqerna, acide organike,
albumina, pektinë, kripëra minerale, si: kalium,
fosfor, kalcium, vitamina të ndryshme si provitamina
A, Vitaminë B1, B2, PP, C etj. Në frutat e thata sasia
e sheqerit arrin deri në 60%. Thelpinjtë janë të pasur
me albumina deri 28% dhe me vajra deri 55%.
Frutat e kajsisë janë të shijshme, atomatike dhe
pe;qehen nga të gjithë. Ato luajnë një rol të
rëndësishëm në pastrimin e gjakut. Përdoren me efekt
edhe në rastet e zënies së zërit. Kajsitë janë ushqim i
çmueshëm për ata që vuajnë nga
sëmundjet e mëlçisë.
Bërthamat e kajsisë përdoren kundër dhimbjes së
kokës. Për këtë qëllim ato piqen dhe hahen me mjaltë
për t’u tretur më lehtë.