Dhe ja atehere nje mundesi qe na jepet nga uji i aromatizuar i bere ne kushtet e shtepise me fruta te fresketa ose ereza e bime aromatike ,te cilat leshojne ekstraktin e tyre duke ofruar nje mundesi per shuarjen e etjes .
Te gjitha sipas shijeve te tyre te pajisura me vitamina e kripera minerale , te embla sic i ka krijuar natyra dhe pa pasur nevojen e sheqereve shtese .
Keshtu qe po ofrojme dy receta te thjeshta te aromatizuara te cilave ju nuk mund ti rrezistoni pa i provuar .
Perberesit per ujin e aromatizuar te pjeshkes .
1 liter uje
1 pjeshke
1/2 limon biologjik
5 flete nenexhik
Uji i aromatizuar i pjeshkes - Hidhni ujin ne nje ene te bolleshme ,qeroni pjeshken dhe priteni ne feta , lani limonin ,dhe nese eshte biologjik mund te perdoret me gjithe lekure ,prisni limonin ne kubike te vegjel dhe ne te me duar grini nenexhikun ne copeza . Ne te shtoni frutin dhe ujin . Vendosni enen ne frigorifer per disa ore ,me pas filtrojeni dhe pijeni .
Do te mbeteni te kenaqur tek sa ndieni embelsine e pjeshkes te perziere me freskine e nenexhikut , e athtesine e limonit .
Perberesit per ujin e aromatizuar te pjeprit
1 liter uje
1 fete shalqi
1 fete pjeper
2 cm rrenje xhenxhefil
Hidhni ujin ne nje ene te bolleshme . hiqni shalqirin dhe pjeprin nga lekura duke i prere ato ne copeza kubikesh . Qeroni xhenxhefilin dhe priteni ne feteza te vogla . Hidhni te gjithe frutat ne uje dhe vendoseni ate ne frigorifer per disa ore . Me pas filtrojeni dhe pijeni .